Fria Ordet sparar IP

Hem Forum Diskussion Fria Ordet sparar IP

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1051
  hejkuken
  Gäst

  Det är lite lustigt att fria ordet anser sig vara något bättre än andra forum/hemsidor. De påstår sig inte spara IP och de vill ha yttrandefrihet på en högre nivå än andra. De stoltserar även med att de har färre regler än andra ställen (vilket egentligen bara innebär att de har mer diffusa regler än andra).

  men de bannar folk helt godtyckligt och om någon stängs av så finns inte ett spår av det. t.o.m Flashback har ett helt forum för just info om vilka som stängs av. inlägg försvinner i större mängd (i förhållande till mängd inlägg skapade) än på flashback, men det vet ingen för några spår finns inte och man kan inte klaga öppet någonstans om det.

  Det har presenterats bevis för att fria ordet sparar IP (via waybackmachine) men det försvinner direkt och utan nån form av dialog bannas användare. användare raderas t.o.m helt från databasen så man inte ens kan söka upp den avstängda profilen.

  nä.. jag vågar nog påstå FO är det mest censurerade stället om man vill söka info. det är visserligen bara 10-15 användare där så egentligen spelar det ingen roll. men det är mer frihet på random Facebookgrupp med boomerjävlar än där inne. hade fan kunnat betala för att få se hur den där sidan skulle hantera 10 000 användare utan att kollapsa och att admin avslutar sitt 100 kr/år-abb hos webhotellet.

  en lustig sak med att jag nu klagar här hos sugmaggsidan är att missnöjda användare skapade fria ordet för att få klaga på flashback och nu är sugmagg skapat där man kan klaga på fria ordet. metakänslan börjar bli komisk. När skapas en ny metasida där man kan klaga på sugmagg? God jul alla jävla kuksugare där ute.

  #1052
  Admin
  Administratör

  De har bannat en stammis för att han började kritisera deras beteende och de har till och med bannat trådar om Skelettkvinnan. De censurerar mer där än både här och på Flashback men idioterna tror ändå att de är det riktiga yttrandefrihetsforumet. 😆

  Det är bevisat att de sparar IP. Jag har också experimenterat med det och adminen har till och med råkat avslöja det själv genom att prata om en av IP-adresserna jag använde. Detta går rakt över huvudet på genierna. De gnäller om Flashbacks IP-loggning och blir själva IP-loggade av en person som bannar alla som nämner det.

  #1054
  hejkuken
  Gäst

  Dinkys (som givetvis har 3-5 konton aktiva där) skriver i tråden om Lamotte:

  ”Skillnaden mellan det fria ordet och det som inte är fritt går vid identifiering av personer. Man får inte någonstans i EU lägga ut personuppgifter på någon. Man får göra det endast om det är påkallat av stort folkligt intresse som terrorbrott eller massmord osv. Man får också lägga ut personuppgifter för offentliga personer. Kändisar är exempelvis inte offentliga personer.
  De som har utgivningsbevis kan (än så länge och mot EU) lägga ut personuppgifter som bla Samnytt.
  Själv tycker jag det är helt förkastligt att skriva om andra med personuppgifter mm. De kan ju då aldrig ”gå vidare” i livet och de får mycket svårt för att få jobb mm. En bra regel är: ”Gör aldrig mot andra det du inte vill de skall göra mot dig”.”

  Menar han att det forumet som inte är fritt är mer fritt när det gäller personuppgifter? De är lika efterblivet ologiska i sina argument som vanligt. Inget nytt under solen. Kändisar är inte offentliga personer? Dra nåt gammalt över dig och din feta morsa, Dinkys.

  Sen är det som vanligt kul att varenda tråd, varenda ämne handlar om Flashback i slutändan. Som en forumvariant av Godwins Lag.

  Snart är jag tillbaka med mer dräpare mot muppgänget. Till nästa gång, kuksugare!

  #1055
  Admin
  Administratör

  De har personuppgfiter på flera personer upplagda på forumet, så det citatet förklarar snarare på vilket sätt Friaordet bryter mot lagen. 😉

  Det är bara 3-5 aktiva medlemmar och alla är arga för att deras inlägg blir borttagna på Flashback så det är inte så konstigt att de alltid börjar babbla om Flashback i varenda tråd.

  #1058
  Admin
  Administratör

  ”hade fan kunnat betala för att få se hur den där sidan skulle hantera 10 000 användare utan att kollapsa och att admin avslutar sitt 100 kr/år-abb hos webhotellet.”

  Detta hade varit riktigt kul. Det kan väl inte kosta så mycket?

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Forumet ”Diskussion” är stängt för nya ämnen och svar.